Ağız kokusu


Aile
17/03/2022

Ağız kokusu olarak da bilinen Halitosis herkesi etkileyebilir. Bununla birlikte, iyi fırçalama alışkanlıkları size taze bir nefes ve temiz bir ağız için yardımcı olabilir. Size en uygun diş macununu bulmak ve nefesinizi taze tutmaya yardımcı olmak için ağız kokusunun nedenlerini ve bu konuda yapabileceklerinizin bir listesini hazırladık.  

Ağız kokusu neden olur?  

Eğer ağız kokusuyla mücadele ediyorsanız, incelemeniz gereken ilk şey ağız bakım rutininizdir.  

Düzenli fırçalamayı ve diş ipi kullanmayı ihmal ettiğimizde, yiyecek parçacıkları dişler arasında, diş eti çizgisi boyunca ve dil üzerinde bakteri oluşumuna sebep olarak hoş olmayan bir kokuya neden olabilir. 

Ağız kokusunun bir başka sebebi ise ağız kuruluğudur. Kronik ağız kuruluğu, ağızda kötü kokuya katkıda bulunabilecek bakteri plağının oluşmasının engelleyen tükürüğün daha az salgılanması demektir.  

Ayrıca kendinizi şımarttığınız yiyecekler de elbette ağzınızda bir koku oluşturabilir. Sarımsak, soğan ve alkol, nefesinizin kokusunu geçici olarak etkileyebilecek tüm yiyecek türleridir.  

Son olarak, sigara içmek veya tütün çiğnemek, anında uzun süreli kötü bir ağız kokusuna sebep olabilir.  

İşte nefesinizi taze tutmanın yolları: 

Günde iki kez diş fırçalayın. Belki size klişe gelecek ama çoğu zaman günde iki defa diş fırçalamayı unuturuz veya sadece bir kez fırçalarız. Ağzınızı temiz tutmak için sabah ve akşam günde iki defa veya yemeklerden sonra fırçalamak önemlidir. Kullandığınız diş macununu da değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Ağız kokusunun temel sebebini önlemek için ağızda bakteri oluşumuyla mücadele eden bir bileşene sahip diş macunlarını deneyin. 


Fırçalama rutinini daha iyi hale getirmenin bir başka harika yolu da diş fırçanızı yükseltmektir. Örneğin, şarjlı diş fırçaları daha fazla plağı ortadan kaldırmak için diş aralarını daha fazla temizler.  

Düzenli olarak diş ipi kullanın. Dişler arasında kalan gıda parçacıklarının ve bakteri plağının dar alanlardan çıkarılmasına yardımcı olmak için günde en az bir kez diş ipi kullanın. 

Ağız suyu ile ağız içini temizlemek de ağız kokusunun önüne geçmede etkilidir. Ağız suyu, tek başına fırçalamakla ağızda kalabilecek daha küçük gıda parçalarını temizlemeye destek olur. Aynı zamanda nefesinize tazeleme hissi verir. Ağız kokusuna neden olan bakterileri öldüren anti-bakteriyel özelliklere sahip bir ağız suyu arayın. 

Temizlik ve kontrol için yılda en az iki kez diş hekiminizi ziyaret etmeyi unutmayın. 

Sonuç olarak ağız kokusu çoğu insanı yaşamının bir noktasında etkiler. Nefesinizi taze tutmanın en iyi yolu çok yönlü bir ağız bakımı rutinini sürdürmektir.